Dulceața, marmelada sau jeleul sunt probe vâscoase sau semisolide care pot fi măsurate cu ușurință într-o cuvetă. Dacă produsul este translucid, se utilizează și „setul inel și disc”. Inelul negru este plasat în cuvetă pentru a asigura aceeași grosime a stratului pentru toate măsurătorile. Ștampila albă (discul) asigură excluderea luminii ambientale și, în același timp, oferă un fundal standardizat. Pentru probele opace, cum ar fi cremele, untul de arahide etc., proba se întinde în cuvetă. Dacă, din motive de timp, nu este necesară curățarea cuvei de sticlă, HunterLab oferă, de asemenea, cuve de plastic care pot fi eliminate după măsurare. Dispozitivul de măsurare a culorii ColorFlex L2 este utilizat pentru această aplicație.
Umplerea unei cuve de sticlă pentru măsurarea culorii
Măsurarea este foarte simplă:
- Introduceți inelul în cuva de sticlă
- Umpleți produsul până deasupra inelului
- Așezați ștampila și apăsați în jos pe inel
- Așezați cuva pe deschizătură
- Declanșarea măsurării prin simpla apăsare a unui buton
- Citiți valorile
Accesorii: (disponibile în diametru de 32 mm sau 64 mm)
- Cuveta de sticlă
- Deschiderea cuvei
- Set inel și disc (cu inele de diferite lățimi)


