Măsurarea produselor de panificație cu colorimetrul Aeros

AerosDeoarece produsele de patiserie au adesea o suprafață neregulată și sunt parțial acoperite cu boabe sau bucăți de ciocolată, suprafața în ansamblu este luată în considerare pentru măsurarea culorii. Până în prezent, suprafața mică de măsurare a dispozitivelor convenționale de măsurare a culorii însemna că mai multe măsurători trebuiau să fie mediate în mod minuțios.

Stabilirea mediei

Capul de măsurare al Aeros poate fi reglat orizontal și astfel poziționat excentric deasupra marginii unui vas sau a unei plăci de probă. Pentru măsurare, tava/placa se rotește sub senzor în timp ce dispozitivul efectuează 35 de măsurători în 5 secunde și calculează valoarea medie. Astfel, se măsoară suprafața sulului/biscuitului și se obține o măsurare precisă și repetabilă a culorii produsului.

Manipularea eșantioanelor este simplă, deoarece un castron sau o farfurie goală este pur și simplu acoperită cu produsul într-un cerc. Trebuie doar să vă asigurați că partea de jos a bolului este complet acoperită de material, de exemplu, în cazul biscuiților, dublu stivuiți unul peste altul (a se vedea imaginea din stânga).

Reglarea înălțimii Aero

Înălțimea ideală a senzorului deasupra probei este asigurată prin măsurarea distanței IR și asigură astfel măsurarea exactă a culorii. Proba se rotește apoi sub senzorul poziționat excentric. În timpul rotației, sunt efectuate mai multe măsurători succesive, iar valoarea medie este calculată automat. Datorită zonei de măsurare neobișnuit de mare care este scanată, culoarea generală a alimentelor poate fi reprodusă foarte exact.

Calibrarea cu măsurători intermediare fără bliț de măsurare garantează că măsurarea este insensibilă la lumina ambientală prezentă.

BiscuițiDeoarece această metodă de măsurare fără contact este foarte ușor de utilizat, iar rezultatele măsurătorilor sunt extrem de precise și repetabile, această metodă este recomandată pentru măsurarea produselor de panificație mici, a chiflelor sau a altor produse de panificație.

Pentru producătorii de produse de panificație, gradul de rumenire, luminozitate și întuneric reprezintă un punct de referință pentru clasificarea vizuală a produsului lor. Valoarea BCU este adesea inclusă aici. Aceasta este o unitate de contrast de coacere (BCU) care indică cât de deschis sau închis la culoare pare un produs. Scala variază de la 0,0 pentru produsele întunecate și până la 5,25 pentru produsele deschise la culoare. Scala BCU și toate celelalte scale și indici de culoare importanți (CIE L,a,b) sunt disponibile în software-ul integrat Aeros ‘.

HunterLab oferă, de asemenea, soluții pentru măsurarea biscuiților și a altor produse de panificație cu măsurarea online sau în linie a culorii în cadrul lanțului de producțieși dispozitive portabile pentru măsurarea punctelor de măsurare individuale pe produsul în sine.

Detalii de contact HunterLab Europe GmbH

Locația noastră

Dr. August Einsele Ring 15,

82418 Murnau am Staffelsee

Date de contact

E-mail: sales@hunterlab.de
Tel: +49 8841 9464

Sprijin

HunterLab Service & Support - Centrat pe client, rapid, unic.