Poate ciocolata fără cacao să arate – și să aibă gust – ca ciocolata adevărată?
Cu „ChoViva”, Planet A Foods a dezvoltat o alternativă inovatoare și durabilă care nu numai că are gust bun, dar arată și bine. În plus față de proprietățile senzoriale ale texturii și gustului, culoarea tipică a ciocolatei este, de asemenea, decisivă pentru acceptarea de către clienți.
Deoarece „ChoViva” nu folosește boabe de cacao, culoarea este creată folosind făină de semințe de struguri prăjite – un produs secundar al producției de vin. Problema este că această făină este foarte închisă la culoare și diferențele subtile de culoare sunt abia vizibile cu ochiul liber. Tocmai aici intervine ColorFlex de la HunterLab.
Acesta măsoară fiecare lot cu precizie și obiectivitate – chiar și atunci când ochii umani își ating limitele. Dacă culoarea este prea deschisă sau prea închisă, gradul de prăjire a făinii din semințe de struguri poate fi ajustat imediat. Se obține astfel o culoare stabilă, reproductibilă, care răspunde așteptărilor consumatorilor.
ColorFlex poate fi ușor integrat în procesul de producție: Proba este umplută într-o casetă Petri sau într-o cuvă de sticlă și plasată pe deschiderea de măsurare – tot ce trebuie să faceți este să apăsați un buton. Abaterea de la valoarea țintă apare imediat pe afișaj. Fie că este vorba de laborator sau de producție – asigurarea calității poate fi atât de simplă.
Un exemplu de succes al modului în care o tehnologie inteligentă precum HunterLab ColorFlex sprijină dezvoltarea de alimente durabile – în mod durabil, eficient și în conformitate cu dorințele consumatorilor.
Doriți să aflați exact cum HunterLab sprijină Planet A Foods în asigurarea calității?
Descărcați studiul dvs. de caz aici:
Studiu de caz: Metoda de măsurare – măsurarea culorii pudrei alternative de cacao
Citiți studiul nostru de caz „Măsurarea culorii pudrei alternative de cacao” pentru a afla cum analiza spectrală cu dispozitivul de măsurare a culorii ColorFlex sprijină în mod optim Planet A Foods în asigurarea calității.
Completați cele două câmpuri de mai jos și puteți descărca studiul de caz în format PDF!
Alte probe care pot fi analizate cu ColorFlex:
ColorFlex nu este numai ideal pentru diferite tipuri de pulberi și făinuri, ci poate fi utilizat și pentru determinarea foarte precisă a culorii pastelor, terciurilor, sosurilor și a altor probe păstoase și cremoase din industria alimentară, farmaceutică și cosmetică .
Aflați mai multe despre măsurile individuale și contactați-ne dacă sunteți interesat de o demonstrație live prin intermediul Teams/Zoom etc. Inginerii noștri de aplicații vor fi bucuroși să vă arate dispozitivul.