Deoarece cerealele sunt formate din particule individuale neuniforme, suprafața este considerată aici ca un întreg. Pentru măsurarea culorii cerealelor cu Aeros de la HunterLab, produsul dintr-un lot este umplut de mai multe ori într-un bol care se rotește sub senzorul poziționat excentric (dimensiunea bolului poate varia în funcție de cantitatea de probă disponibilă). În timpul rotației, sunt efectuate mai multe măsurători succesive, iar valoarea medie este calculată automat. Datorită suprafeței de măsurare neobișnuit de mari care este scanată, culoarea alimentelor poate fi reprodusă foarte exact. Deoarece această metodă de măsurare fără contact este foarte ușor de utilizat, iar rezultatele măsurătorilor sunt extrem de precise și repetabile, HunterLab recomandă în general această metodă pentru măsurarea cerealelor. Manipularea acestui tip de probă este simplă, deoarece un bol este pur și simplu umplut cu produsul și așezat pe placa rotativă. Trebuie doar să vă asigurați că partea de jos a bolului este complet acoperită de material.

O comparație cu măsurători intermediare fără bliț de măsurare garantează că măsurarea este insensibilă la lumina ambientală prezentă. Setarea recomandată pentru scala de culori este CIE Lab (pentru descrierea completă a culorilor) și D65/10 pentru iluminator/observator.

Aeros de la HunterLab nu numai că este ușor de manevrat în ceea ce privește umplerea eșantioanelor, dar ușurează și munca cu software-ul QC integrat și ușor de utilizat.

