Măsurarea culorii cafelei și a ceaiului

Pentru o evaluare obiectivă, reproductibilă și comunicabilă a gradelor de prăjire, producătorii și prăjitorii de cafea au nevoie de valori numerice clare și fiabile. Culoarea cafelei măcinate tinde mai mult spre albastru sau gri sau mai mult spre maro? Sau bobul de cafea este încă albăstrui sau deja cenușiu în timpul procesului de prăjire? Judecata este o sarcină aproape imposibilă pentru ochiul uman. Nuanța, intensitatea și strălucirea fac ca identificarea culorii să fie complexă și extrem de dificilă. Dispozitivele de măsurare a culorii HunterLab analizează valorile culorii în mod precis, fiabil și independent de factorii de influență umani și externi (condițiile de iluminare), atât pentru cafea, cât și pentru ceaiul vrac.

HunterLab

Culoarea cafelei proaspăt măcinate este un indicator de calitate important care este monitorizat îndeaproape în timpul producției, deoarece nivelul de prăjire al cafelei influențează direct atât gustul, cât și aspectul băuturii proaspăt preparate. Măsurarea instrumentală a culorii cu ajutorul dispozitivelor de măsurare HunterLab este ușor de realizat și garantează o testare fiabilă pentru a îndeplini cele mai înalte standarde.

Indicii recomandați pentru măsurarea culorii cafelei

Există trei indici speciali pentru produsele de cafea din industrie, care pot fi setați atât în firmware, cât și în software:

SCAA/G – Numărul Agtron pentru scala Gourmet Coffee, introdusă de Specialty Coffee Association of America www.scaa.org. Această scară se bazează pe un set de standarde vizuale de culoare SCAA utilizate pentru a clasifica culoarea pudrei de cafea.

SCAA/C – Numărul Agtron pentru cântarul comercial de cafea, introdus de Specialty Coffee Association of America, bazat pe cântarul SCAA/G.

HCCI – Indicele de culoare a cafelei Hunter, bazat pe reflectanța la 640 nm; o metodă de măsurare comună utilizată de multe unități de prăjire.
Acesta poate fi, de asemenea, adaptat la alți indici utilizați anterior.

Soluțiile noastre pentru pudră de cafea / boabe:

ColorFlex L2 Cafea

Stație colorimetrică compactă

  • Multe deschideri de măsurare

    Diverse deschideri de măsurare (13 mm, 19 mm, 25,4 mm, 31,8 mm) pentru multe tipuri de probe.

  • Dimensiuni compacte

    Cu o greutate de 2,75 kg și dimensiuni de 16 cm (înălțime), 21 cm (lățime) și 24 cm (adâncime), CFL2 este partenerul ideal în laborator și producție.

  • Software QC Essentials 2.0 integrat

    Vizualizare color a locației, curbe spectrale, date spectrale și PASS/FAIL cu toleranțe individuale.

Spectrofotometru ColorFlex L2
  • 45°/0° geometrie

    CFL2 măsoară culoarea așa cum o vede ochiul uman. În fiecare zi. Fiabil și precis.

  • În multe versiuni

    ColorFlex L2 este disponibil și în versiunile Tomato, Coffee și Citrus.

  • Necomplicat și precis

    Asistență de la Help Wizard. Reduce timpul de instruire, optimizează fluxul de lucru și vă crește productivitatea.

Cafea Aeros

Dispozitiv de laborator pentru măsurarea culorii și a gradului de rumenire

  • Măsurare fără contact

    Senzorul detectează proba fără contact și fără a fi necesară măsurarea prin plastic sau sticlă.

  • Suprafață mare

    Placa de probă rotativă captează 177,25 cm2 din probă în 35 de măsurători în 5 secunde.

  • Software QC integrat

    Software-ul de control al calității EasyMatch QC Essentials este integrat în dispozitiv și furnizează toți indicii și metricile de culoare necesare.
Aeros
  • Reglare inteligentă a înălțimii

    Senzorul de distanță compensează automat diferențele de înălțime în cazul probelor neregulate.
  • Interfață utilizator inteligentă

    Rezultatele măsurătorilor dvs. pot fi transferate cu ușurință către sistemele LIMS sau SPC existente.
  • Necomplicat și precis

    Măsurarea simplă "cu o singură atingere" reduce timpul de instruire, optimizează fluxul de lucru și vă crește productivitatea.

Măsurați culoarea ceaiului vrac sau a ceaiului sau cafelei în formă lichidă? Discutați cu noi, avem o soluție și pentru aceste aplicații!

Descoperiți cum puteți determina un profil de culoare pentru cafeaua dumneavoastră. Oferim soluții personalizate pentru aceste cerințe speciale!

Exemplu de aplicație:

Definirea profilului de culoare al cafelei – cu ajutorul dispozitivelor de măsurare spectrală a culorii

Definiți un profil de culoare pentru cafea: Culoarea cafelei este mult mai mult decât o simplă caracteristică estetică. Este un factor de calitate decisiv care oferă informații despre gradul de prăjire, aromă, consistență și, în cele din urmă, gust. Dar cum poate fi determinată în mod obiectiv culoarea boabelor de cafea? Aici intră în joc dispozitivele spectrofotometrice de măsurare a culorii. De ce culoarea cafelei este atât de importantă Torratorii de cafea, managerii de calitate și laboratoarele se confruntă zilnic cu provocarea de a obține un produs constant. Chiar și mici abateri în procesul de prăjire pot schimba culoarea boabelor și, prin urmare, întreaga percepție senzorială....

Citește mai mult

Informații suplimentare pentru dumneavoastră pe această temă:

  • Broșură "Măsurarea culorii cafelei, cacauei și ceaiului"

  • ColorFlex L2 Broșură cafea

  • h

    Specificații ColorFlex L2 Coffee

  • I

    Urmăriți videoclipul (Aeros cu cafea)

Partenerul dvs. local:

  • OF SYSTEMS

  • Bd. Pipera nr 1/VI,
    Hyperion Towers, et. 6, Voluntari
    077190 Bucharest

  • +40 21 232 1069

HunterLab la nivel mondial:

  • Europe / Middle East / Africa

    HunterLab Europe GmbH

  • Dr.-August-Einsele-Ring 15

    82418 Murnau

  • +49 8841 9464

  • Headquarters, North / South America

    Hunter Associates Laboratory, Inc.

  • 11491 Sunset Hills Road

    Reston, VA 20190-5280

  • +1 571 470 6028

  • Asia-Pacific

    HunterLab Asia Limited

  • Flat E, 13F Leahander Centre,

    28 Wang Wo Tsai Street,
    Tsuen Wan,
    New Territories,
    Hong Kong

  • +852 2406 1723

Puneți-ne întrebarea dvs. aici...

Doriți să discutați direct despre cererea/eșantionul dvs.? Dați-ne un telefon la

+40 21 232 1069

Vă vom arăta soluția de măsurare a culorii pentru produsul dumneavoastră.

Sau pur și simplu completați formularul de mai jos.

Experții noștri în colorimetrie vor fi bucuroși să vă ajute!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Țara(Required)

Blogul HunterLab Europe

Totul are de-a face cu măsurarea culorilor

Definirea profilului de culoare al cafelei – cu ajutorul dispozitivelor de măsurare spectrală a culorii

Definirea profilului de culoare al cafelei – cu ajutorul dispozitivelor de măsurare spectrală a culorii

Culoarea cafelei poate reflecta profilul său aromatic. Culorile diferite rezultă din timpul diferit de prăjire. În procesul de prăjire, diferențele de minute pot avea efecte excesive asupra aromei, acidității, corpului și gustului final al cafelei. Prin urmare, determinarea culorii exacte a unui bob de cafea după prăjire poate oferi producătorului o mulțime de informații cu privire la gustul cafelei.
Citește mai mult

Produse

Soluțiile noastre de măsurare a culorilor sunt individuale și versatile. În prezentarea noastră veți găsi dispozitivul potrivit și software-ul potrivit pentru toate aplicațiile.